Altintop: "We willen zaterdag geschiedenis schrijven"

Niels (DerMeister)

Hamit Altintop maakt zaterdag mogelijk zijn opwachting in de basis van Bayern München in de finale van de Champions League. De Duitse kampioen ontmoet in Madrid Internazionale. Altintop vervangt vermoedelijk de geschorste Franck Ribéry. De Turks international is klaar om geschiedenis te schrijven met Bayern.

"Ik verheug me erop, omdat we er een heel jaar hard en intensief voor gewerkt hebben". aldus de middenvelder op de clubsite van Bayern. Altintop verving Ribéry ook in de return van de halve finale tegen Olympique Lyon en liet een uitstekende indruk achter in Lyon.

Ploeggenoot Arjen Robben beaamt dat de Turk zeker zijn plaats verdient bij de absentie van Ribéry. "Hamit heeft bewezen dat hij het kan. Hij heeft in Lyon een geweldige wedstrijd gespeeld, hij kan in ieder geval erg belangrijk zijn voor de ploeg", aldus Robben.

Bayern-trainer Louis van Gaal heeft de keuze tussen Altintop en Danijel Pranjic als vervanger van de geschorste Fransman. Eerstgenoemde laat weten helemaal gefocust te zijn voor finale in Madrid. "We willen als team succesvol zijn en geschiedenis schrijven", besluit Altintop.