Alonso: "Had kunnen winnen in Monaco"

Peterselieman

Fernando Alonso denkt dat als hij het ongeval niet in de derde vrije training op het circuit van Monaco had gehad hij had kunnen winnen in het Prinsdom. De Spanjaard schreef zijn Ferrari af en moest de race vanuit de pitstraat starten. Uiteindelijk wist hij op te klimmen naar een zesde plaats.

"Ik ben niet tevreden over het aantal punten dat ik in de Grand Prix van Monaco heb behaald. Vooral niet om dat ik sterk genoeg was om deze race te kunnen winnen," zei een teleurgestelde Alonso. "In Barcelona waren we niet snel genoeg om mee te kunnen doen voor de overwinning, maar in Monaco, waar de aërodynamica een minder grote rol speelt, waren we wel erg competitief."

"Op een circuit als Monaco is het erg belangrijk dat je vertrouwen in je auto hebt en dat is iets wat Felipe en ik meteen bij de eerste test in Valencia al hadden. We zullen nu de mouwen opstropen en harder werken aan de ontwikkeling van de auto. We hebben namelijk nog wel wat terrein goed te maken als het gaat om de prestaties."

De Spanjaard haalde ook nog even het incident aan waarin Michael Schumacher hem in de laatste bocht inhaalde en daar uiteindelijk voor bestraft werd. "Het team liet me weten dat er niet meer ingehaald mocht worden omdat de laatste ronde achter de safety car werd verreden. Ik bleef er kalm onder en de stewards hebben de zaak rechtgezet."