Essien verwacht op tijd fit te zijn voor WK

Sjors (Sj0rSz)

Michael Essien denkt dat hij tijdig hersteld is van een knieblessure om voor Ghana uit te komen op het WK in Zuid-Afrika. De middenvelder van Chelsea overlegt de komende dagen met doktoren van de nationale ploeg.

Essien staat al sinds begin dit jaar buitenspel met een knieblessure, die hij opliep tijdens de Afrika Cup. De revalidatie van de Ghanees loopt echter naar wens. ''Ik ben nagenoeg hersteld", verklaart Essien op de clubsite van Chelsea. De middenvelder hoopt snel aan te sluiten bij Ghana.

"Zeer waarschijnlijk kan ik voorafgaand aan het WK nog een oefenwedstrijd voor mijn land spelen. Dat betekent dat ik er straks in Zuid-Afrika bij kan zijn", vervolgt Essien, die lang bewust lang heeft gewacht met medisch overleg. "Chelsea streed op twee fronten volop mee om de prijzen in Engeland."

"Ik wilde op geen enkele wijze het proces verstoren. Nu de competitie voorbij is kunnen we beslissingen gaan nemen", besluit de routinier van het Ghanese elftal. Essien ontmoet met Ghana in de groepsfase Servië, Duitsland en het Australië van bondscoach Pim Verbeek.