Teams willen raceweekenden verbeteren

Peterselieman

De Formule 1-teams maken zich zorgen over de raceweekenden. De Grands Prix zijn de laatste jaren vrijwel nooit uitverkocht, waarbij dit jaar zelfs de race in Monaco dat niet was. Daarom moet er iets gebeuren om de show te verbeteren.

Williams-baas Andrew Parr en Red Bull-teambaas Christian Horner hebben na afloop van de laatste FOTA-vergadering die situatie besproken met Formule 1-baas Bernie Ecclestone. "We hebben het met hem gehad over de kalender en tijdschema’s. We willen het programma graag verbeteren en de sport aantrekkelijker maken voor de toeschouwers," meldt Parr aan Autosport.

Grotere veranderingen zijn nog niet ter sprake gekomen. "We hebben een aantal ideeën om de raceweekenden te verbeteren, maar het is nog te vroeg om daarover in detail te treden." Ook moet de kalender beter samengesteld worden. "We stuiten op steeds meer logistieke problemen en kosten. Zo vliegen we op en neer naar Canada. Daar verdienen de teams niets aan, dus we subsidiëren in feite die ene race. Een vreemde en lastige situatie."