Foster maakt overstap naar Birmingham

Olga Kroeders

Ben Foster vertrekt naar Birmingham City. De club neemt de doelman over van Manchester United, waar hij niet op veel speeltijd kon rekenen. Foster heeft een contract getekend tot de zomer van 2013, meldt de club op de website.

Birmingham was op zoek naar een vervanger voor Joe Hart, die na een verhuurperiode terugkeert naar Manchester City. Trainer Alex McLeish is blij met Foster. "Hij is een jonge, hongerige keeper die zichzelf wil bewijzen." McLeish begrijpt wel waarom Foster geen basisplaats bij Manchester af kon dwingen. "Van der Sar is een wereldkeeper."

Foster tekende juli 2005 een contract bij Manchester toen hij overkwam van Stoke City. De eerste twee jaar werd hij uitgeleend aan Watford maar ook na die periode wist hij geen basisplaats te veroveren bij de Mancunians, waar Foster tot twaalf wedstrijden kwam. Bij zijn vorige werkgever had hij onder andere concurrentie van Edwin van der Sar. De 27-jarige keeper wist wel de selectie van Engeland te halen, waarvoor hij vier interlands speelde.