Nieuw beleid Liverpool

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Rafael Bení­tez weet het zeker. De toekomst van Liverpool ligt in de handen van Britse spelers. De coach wil dat er meer spelers uit Engeland bij de ploeg komen en zij de overhand krijgen.

Verschillende topclubs in Engeland hebben de afgelopen tijd een reputatie opgebouwd, wat ervoor zorgde dat zij veel spelers kochten van buiten Engeland. Ook Liverpool heeft dit meermaals gedaan. Toch zijn het altijd Steven Gerard en Jamie Carragher geweest die de steunpilaren waren. Met de komst van rechtsback Glen Johnson is er nog meer Engels bloed in de selectie gekomen.

Onlangs werd Jonjo Shelvey, talent van Charlton Athletic, overgenomen en staan er een aantal Britten op het verlanglijstje. Bolton Wanderers-verdediger Gary Cahill en Glasgow Rangers-speler Danny Wilson zouden in de gaten worden gehouden door Liverpool.

"Een goede zaak", stelt Benítez. "Het kopen van Britse spelers is iets wat we altijd al hebben geprobeerd. We hebben het afgelopen jaar geprobeerd met Gareth Barry en Glen Johnson, waarvan alleen de laatste kwam. Maar het is belangrijk dat Britse spelers komen. Zij kennen de mentaliteit van de Premier League. Zij weten wat het betekent om voor een club als Liverpool te spelen."