Vertonghen: "Natuurlijk was ik niet helemaal nuchter"

Olga Kroeders

"Tien seconden nadat ik het gezongen had, had ik al heel veel spijt", zei Jan Vertonghen in Het Nieuwsblad over zijn uitlatingen na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen Feyenoord. De Ajax-verdediger wordt er nog altijd mee geconfronteerd en is blij dat hij er even uit is met de Belgische selectie.

Volgende week donderdag moet Vertonghen zich melden in Zeist en dan wordt de mogelijke schorsing bekend gemaakt. "Het was een impulsieve daad", legde Vertonghen uit aan zijn landgenoten. "Trainer Martin Jol kon er nog mee leven, maar Ajax heeft mij op het matje geroepen. Ik had een serieus gesprek met directeur Rik van den Boog en kreeg een serieuze boete. Natuurlijk was ik niet helemaal nuchter toen ik het zong", geeft de Belg eerlijk toe.

"Op het einde van het seizoen waren we aan het feesten na de bekerwinst en iedereen had wat gedronken", gaat de verdediger verder. "Misschien heb ik mij met dat liedje wel populair gemaakt bij de fans, maar dat was zeker niet de bedoeling. Ik heb de impact van mijn woorden onderschat en mijn excuses aangeboden", klinkt het schuldbewust.