'Webber kan kampioen worden'

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Mark Webber kan wereldkampioen worden aldus oud-wereldkampioenen Jack Brabham en Alan Jones. De beide landgenoten van Webber concluderen dat aan de hand van de laatste twee races, die door de Red Bull-coureur gewonnen werden.

Inmiddels vindt Webber zichzelf bovenaan het kampioenschap terug. "Mark kan het wereldkampioenschap winnen, daar bestaat geen twijfel over. Het was een geweldige dag voor Mark en Australië. Het is een geweldige race, maar ook de zwaarste en moeilijkste van de wereld en hij heeft geen enkele fout gemaakt. Hij staat nu bovenaan het kampioenschap en hij verdient het om te winnen. Het zou fantastisch zijn voor hem, maar ook voor Australië als hij zou winnen," aldus Brabham tegen de Australische krant Sydney Morning Herald.

Jones is eveneens lyrisch over de beide zeges van Webber: "Hij heeft het fantastisch gedaan in Monaco. Hij pakte de pole, had een hele goede start, hij heeft de druk weerstaan tijdens de restarts, wat altijd zenuwslopend is omdat je bang bent dat de man in tweede plaats je inpakt. Dus hij heeft het super gedaan. Hij wordt alleen maar beter. Zijn zelfvertrouwen groeit en dat hij Vettel al twee keer verslagen heeft zal hem ook geen slecht doen."