[NHL Playoffs] Sharks maken het zichzelf lastig

Denny (nyny83)

De San Jose Sharks hebben zichzelf geen goede dienst bewezen door ook de tweede thuiswedstrijd tegen de Chicago Blackhawks te verliezen, dit keer met 4-2. Daardoor kijken zij nu tegen een 2-0 achterstand in de best of seven-serie aan met nog twee uitwedstrijden voor de boeg. 

Beide ploegen verdedigden deze wedstrijd een stuk beter, getuige het lagere aantal schoten op doel. Waar vorige wedstrijd beide ploegen meer dan 40 schoten op doel produceerden, bleef de teller voor de Sharks nu haken op 27 en voor de Blackhawks slechts op 22. Toch werd er deze wedstrijd meer gescoord. De Blackhawks hadden dat vooral te danken aan hun aanwezigheid voor het doel van goalie Nabokov waardoor ze hem het zicht ontnamen en pucks van richting konden veranderen. 

Net als in de eerste wedstrijd gingen de Sharks sterk van start, maar wederom wisten zij hier niet van te profiteren met goals. Goalie Antti Niemi wist enkele knappe reddingen te maken om de score op 0-0 te houden. De Blackhawks wisten zelf wel te scoren via Andrew Ladd, die tussen de benen van verdediger Niclas Wallin door schoot.

In de tweede periode bouwden de Blackhawks de score uit tot 3-0 via twee van richting veranderde schoten dankzij de aanwezigheid voor het doel van de Sharks. De eerste goal kwam op naam van Dustin Byfuglien, de tweede was voor Jonathan Toews. Patrick Marleau maakte er in de powerplay nog wel 3-1 van, maar het mocht niet meer baten. 

De Blackhawks scoorden namelijk na zes minuten spelen in de derde periode de 4-1 die de deur definitief dicht deed. Marleau maakte er vijf minuten voor tijd nog wel 4-2 van, maar toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Coach Todd McLellan verwacht van zijn team dat ze alsnog terugkomen in de serie: "Ik verwacht van mijn team dat ze het goed oppakken. Gedurende de playoffs hebben we karakter opgebouwd. We hebben altijd opgeschept over het leiderschap in de kleedkamer, dat mogen ze nu laten zien."