Van Marwijk: "Tijd om accenten te leggen"

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Staf, spelers en familie vertrekken woensdagmiddag naar Oostenrijk. De bondscoach is blij met het trainingskamp, 'nu kan het echt gaan beginnen'.

"Ik heb de jongens voor het eerst voor een langere tijd tot mijn beschikking en kijk daarnaar uit", zegt de bondscoach tegen De Telegraaf. "Op de trainingen kunnen er nu duidelijkere accenten worden gelegd." "Voor kwalificatieduels en oefeninterlands beperkten we ons als coaches voornamelijk tot de hoofdzaken, maar nu kunnen andere dingen trainbaar gemaakt worden", is Van Marwijk tevreden.

"In het moderne voetbal is een aantal zaken essentieel. Als je balverlies lijdt, moet je, als wapen tegen de counter, druk zetten om de bal zo snel mogelijk weer terug te krijgen. En we moeten initiatief hebben tussen de linies: dúrven wegdraaien en de spits bereiken", spreekt de bondscoach duidelijk.

"Het spel wordt steeds sneller, maar nog steeds door 22 man op hetzelfde veld gespeeld. Het is daarom belangrijk om ruimtes te benutten en te creëren, waarbij het de kunst is om de tegenstander iets te lokken. Dat kan nu visueel gemaakt worden en is met de klassespelers die ik heb een uitdaging."