[NHL Playoffs] Flyers naar 2-0 voorsprong

Denny (nyny83)

De Philadelphia Flyers hebben in de playoffserie tegen de Montreal Canadiens een 2-0 voorsprong gepakt door ook de tweede thuiswedstrijd te winnen. Vooral dankzij goalie Michael Leighton werd het uiteindelijk 3-0 voor de Flyers. 

De Canadiens gingen furieus van start en vuurden in de eerste periode maar liefst 16 schoten op goalie Leighton af. Deze wist zijn doel echter schoon te houden, terwijl de Flyers in de powerplay via Danny Briere de 1-0 kon scoren. Briere omspeelde hiervoor verdediger Hal Gill.

In de tweede periode ging de wedstrijd wat meer gelijkop, maar toch wisten alleen de Flyers te scoren. Wederom in de powerplay maakte dit keer Simon Gagne het verschil. Ville Leino bepaalde halverwege de derde periode, waarin de Flyers domineerden, de eindstand op 3-0. 

Aanvaller Danny Briere was blij met de overwinning, maar weet ook dat de Flyers er nog lang niet zijn. Zelf presteerden de Flyers het namelijk om van een 3-0 achterstand in de serie terug te komen om hem te winnen tegen de Boston Bruins. "Het is zeker een goed gevoel, maar we weten dat ze kunnen terugkomen. Dat hebben ze al een aantal keren eerder gedaan en tegen goede teams. We kunnen dus niet rustig aan gaan doen, zeker met in het achterhoofd wat we zelf tegen Boston gepresteerd hebben."