Anita: "Geen strijd tussen Braafheid en mij"

Olga Kroeders

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal vertrekt vanmiddag naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Bert van Marwijk neemt 24 spelers mee, Ajacied Vurnon Anita is er één van: "Ik geniet elke minuut, vind het al een eer dat ik mee mag naar Oostenrijk."

De linksback doet het goed en volgens De Telegraaf heeft Anita goede papieren om mee te gaan naar het WK: "Dat zegt de buitenwereld, maar ik weet van niks", aldus de Ajacied. "Ik heb in Hoenderloo twee dagen meegetraind en dat ging goed. Ik heb echter niet met de bondscoach gesproken en al helemaal geen indicatie gehad dat ik op de goede weg ben."

"Van een strijd tussen Edson Braafheid en mij, zoals ik laatst ergens las, is beslist geen sprake. Als ik afval, is dat ook geen teleurstelling. Maar ik wil mezelf achteraf geen verwijten kunnen maken en zal daarom de komende dagen het beste uit mezelf proberen te halen. Voor dit seizoen had ik niet of nauwelijks linksback gestaan en alleen omdat de trainer te weinig spelers had, werd ik daar in het oefenduel met WKE in Emmen neergezet. Als je dan tien maanden later kans maakt op het WK, is dat prachtig."