Schreuder en Van Wonderen: tevreden assistenten

Olga Kroeders

Alfred Schreuder en Kees van Wonderen zagen Steve McClaren vertrekken bij FC Twente. De assistenten houden ondanks zijn vertrek veel vertrouwen.

"We hebben nu een trainer nodig die boven de groep zit", weet Schreuder te melden in Voetbal International. "Met de huidige titel win je volgend seizoen geen wedstrijden meer. Iedereen wil dan van je winnen, in de afgelopen competitie zag je al dat tegenstanders zich steeds meer op ons gingen instellen", kijkt hij ook wat angstig vooruit.

Van Wonderen: "Dat heeft Steve de groep ook meegegeven in zijn laatste bespreking. Als op 14 juni de voorbereiding weer begint, mag je niet meer de pet van het afgelopen seizoen op hebben. De spelers hebben op vakantie ook allemaal een hartslagmeter mee gekregen."

Volgens Schreuder is rust binnen de club essentieel: "FC Twente moet vooral blijven vasthouden aan de ontwikkeling van de visie waarmee vier jaar geleden is begonnen en vooral niet in paniek raken. Ook niet als er een paar spelers worden verkocht." Van Wonderen vult aan: "FC Twente moet vooral genieten van die positie. Veel clubs móéten spelers verkopen doordat ze worstelen met financiële problemen. Twente kán spelers verkopen doordat ze in Enschede zowel sportief als financieel in waarde zijn gestegen."