[RG] Henin: "Parijs blijft speciaal voor mij"

Niels (DerMeister)

Justine Henin keert na lange tijd terug op haar favoriete ondergrond; het gravel van Roland Garros. De Belgische tennister gaf toe dat Parijs een bijzonder plekje in haar hart heeft.

"Parijs blijft speciaal voor mij. Het is altijd heel speciaal geweest en nu nog meer"
, aldus Henin die te kennen gaf dat ze na dit perspraatje het lieft met rust wordt gelaten door de pers zodat ze zichzelf optimaal kan voorbereiden op het Grand Slam-toernooi.

Ze vervolgde: "Ik keer er terug na er lang niet gespeeld te hebben. Ik heb daar zoveel meegemaakt. Het publiek in Parijs heeft me ook altijd als een van hen beschouwd. De mensen van de organisatie, met wie ik jaren goed kon opschieten, weer ontmoeten is ook op menselijk vlak belangrijk voor mij. Ik ben erg ongeduldig."

Ze gaf tegenover Sporza toe dat ze wel wat veranderingen heeft doorgebracht in haar begeleidingsteam.  "Mijn noden veranderden. Vroeger was ik de nummer één, maar nu ben ik aan het opbouwen. Ik heb nood aan nieuw bloed, aan een nieuwe dynamiek. Ik werk nu met het team van mijn eigen academie (in Limelette, red). Ik denk dat dat positief voor mij zal zijn."

Henin won het toernooi in Parijs al viermaal en wil daar graag een vijfde eindoverwinning aan toevoegen. Dit weet haar coach Carlos Rodriguez, die volgens Henin de nummer één blijft in haar begeleidingsteam, ook: "Justine is haar gevaarlijkste opponente. Verder zie ik niet bepaald iemand,"