[Giro] Stamsnijder: "Wil zelf ook in beeld rijden"

Niels (DerMeister)

Tom Stamsnijder zat tijdens de negende etappe van de Giro d'Italia in de vlucht van de dag. Hij reed maar liefst 160 kilometer in de aanval, maar zag zijn avontuur in het zicht van de haven in rook op gaan.

De coureur van Rabobank slaagde erin om samen met Giampaolo Cheula, Michael Barry en Michail Ignatiev een maximale voorsprong van bijna drie minuten op te bouwen, maar in de regenachtige etappe kwam het kwartet in de finale tekort.

Stamsnijder reageerde na afloop via de site van de Raboploeg: "Ik ben een aanvaller pur sang en als ik hier een goede uitslag wil rijden, moet dat in de proloog of in een aanval. Werken voor de ploeg is leuk, maar ik wil zelf soms ook in beeld rijden. Dus heb ik vandaag mijn kans gegrepen."

Het barslechte weer tijdens de negende etappe deerde onze landgenoot niet: "We kregen namelijk weinig ruimte, maar toen het ging regenen en we al die stadjes doormoesten, hoopte ik dat we iets meer kans kregen. We hadden namelijk wel een mooi groepje, met echte hardrijders. Dat bleek ook wel, want we hebben nog lang rond de één minuut voorsprong vastgehouden. Toen het peloton echter heel dichtbij kwam en Ignatiev ging, heb ik het laten lopen. Je weet dat je teruggepakt gaat worden, dan ga ik niet meer alleen voor de TV-beelden rijden."