Schumacher: "Rosberg reed in de weg"

Peterselieman

Michael Schumacher zal de Grand Prix van Monaco morgen als zevende aanvangen. De Duitser geeft zijn teamgenoot Nico Rosberg de schuld waarom hij niet enkele plaatsen naar voren start. Zijn landgenoot zou Schumi namelijk opgehouden hebben.

Waren er in de eerste twee kwalificatiesessies weinig problemen, pas in Q3 ging het mis op het moment dat de toppers nog overgebleven waren. Zo klaagde Jenson Button dat Felipe Massa in de weg reed, terwijl de Braziliaan zelf verklaarde dat hij van zijn gas moest omdat er bij hem weer een andere rijder in de weg reed. Ook Schumacher kreeg er mee te maken. "Voorzover ik kan overzien, hebben alle coureurs zich netjes gedragen en was het een eerlijke kwalificatie. Maar er is één uitzondering: de enige auto die me ophield was die van mijn teamgenoot," mokte de zevenvoudig wereldkampioen na afloop.

"Het is jammer, maar er valt nu niks meer aan te doen. Het rare is dat het incident zich voordeed in de derde kwalificatie. Op dat moment reden er verspreid over het circuit slechts tien auto's. Helaas was ik ook nog eens net bezig mijn tijd te verbeteren." Hij werd uiteindelijk met 0,036 seconden door Rosberg verslagen. "Daar zit ik niet over in. Het verschil tussen ons was dit keer miniem, daar valt niet op te rijden."

Schumacher wil goed starten, maar illusies over de overwinning maakt hij zich niet. "Ik start gelukkig aan de binnenkant en onze starts zijn dit seizoen best goed, dus wellicht kan ik één of twee plekken winnen. Op het podium eindigen wordt een moeilijk verhaal."