Anita imponeert bij Nederlands elftal

Sjors (Sj0rSz)

De grootste verrassing in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK voetbal in Zuid-Afrika was ongetwijfeld de naam van Vurnon Anita. Op de eerste trainingen heeft de verdediger van Ajax in elk geval een prima indruk achtergelaten.

"Hij is veelzijdig, snel, agressief en durft naar voren te verdedigen," liet bondscoach Bert van Marwijk in een reactie weten. "We hebben daarnaast ook wat problemen op de backposities. Van Bronckhorst (knie) is nog niet helemaal fit, Boulahrouz en Braafheid hebben weinig gespeeld en missen dus ritme."

Het Nederlands elftal vertrekt volgende week naar het Oostenrijkse Seefeld. Dit zal nog zonder Arjen Robben, Mark van Bommel en Wesley Sneijder zijn, aangezien dit trio nog een Champions League-finale voor de boeg heeft. Zij zullen zich op 25 mei alsnog bij de groep vervoegen.

Giovanni van Bronckhorst, Eljero Elia en Ron Vlaar zullen maandag a.s. nog een extra training afwerken. Zij kampen allen met lichte blessures. Van Marwijk: "Vooral met Elia, hij heeft een spierblessure, moeten we oppassen. Hij is voor 99 procent fit, maar als we één keer te ver gaan kan hij het WK vergeten"