Ajax hoog op clubranglijst leveranciers WK

Olga Kroeders

Ajax staat in de top vijf van clubs die mogelijk de meeste spelers naar het WK in Zuid-Afrika zien gaan. Chelsea voert de clubranglijst aan. De ploeg uit Londen kan zeventien spelers zien uitkomen in Zuid-Afrika. FC Barcelona (veertien), Liverpool en Real Madrid (twaalf) staan respectievelijk tweede en gedeeld derde. Dat blijkt uit de lijst die de FIFA heeft gepubliceerd.

Ajax deelt de vijfde plek met Arsenal, Bayern München, Juventus en Tottenham Hotspur. Van deze clubs komen elf spelers in aanmerking voor de eindronde in Zuid-Afrika. Voor 1 juni worden de definitieve selecties bekendgemaakt.

Voor de Amsterdamse ploeg zijn Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw, Vurnon Anita (allen Nederland), Luis Suárez, Nicolas Lodeiro (beiden Uruguay), Christian Eriksen, Dennis Rommedahl (beiden Denemarken), Eyong Enoh (Kameroen), Miralem Sulejmani en Marko Pantelic (beiden Servië) mogelijke WK-gangers.

Eerder werd al bekend dat 47 spelers uit de Nederlandse voetbalcompetitie mogelijk op het WK uitkomen. De Eredivisie staat hiermee op de zesde plaats. Engeland voert de lijst aan met 138 spelers. Daarna volgen Duitsland (94), Italie (93), Spanje (73) en Frankrijk (58).