Schumacher geniet in Monaco

Peterselieman

Michael Schumacher kende een uitstekende start van zijn Formule 1-weekend in Monaco. De Duitser zal met zijn Mercedes bij de snelsten van de dag, terwijl ook teamgenoot Nico Rosberg zijn bolide goed voor elkaar had.

"Monaco is een zeer speciale plaats om te rijden en ik heb er intens van genoten. Met name in de lange runs kwam ik weer helemaal in het ritme van de baan. De auto laat zich gemakkelijk besturen, dus ik ben zeer optimistisch voor zaterdag," zei Schumacher die veel vertrouwen in de rest van het weekend heeft. De zevenvoudig wereldkampioen is blij dat het snelheidsvoordeel dat andere teams hebben in Monte Carlo niet geldt. "Volgens mij gaat dat een zeer interessante kwalificatie opleveren. Ik verheug me er nu al op."

Teamgenoot Rosberg wil in het Prinsdom de nare smaak van de Grand Prix van Spanje snel wegspoelen. "Het was een positieve start. We hebben de afstelling voortdurend weten te verbeteren en de banden werkten steeds beter naarmate de sessie vorderde. Onze rondetijden zijn veelbelovend en de auto voelde zeer comfortabel aan."