[Giro] Dekker baalt van stortbui in ploegentijdrit

Olga Kroeders

Met een elfde plaats in de ploegentijdrit van de Giro eindigde Rabobank vandaag precies halverwege het deelnemersveld. Dat de klassering niet hoger uitviel, was volgens ploegleider Erik Dekker vooral de wijten aan een wolkbreuk waar zijn renners net voor het eerste tussenpunt mee werden geconfronteerd.

Rabobank kreeg na ongeveer twaalf kilometer op het 33 kilometer lange parcours tussen Savigliano en Cuneo te maken met een hoosbui. "Je ziet het ook duidelijk terug in de tussentijden", legde Dekker uit. "Halverwege hadden we al een achterstand van 1.09 minuut op de snelste ploeg en op de streep was die achterstand plots met een paar seconden teruggelopen."

Ook volgens sprinter Graeme Brown had de regen, die ook het net na Rabobank gestarte Milram parten speelde, een grote rol gespeeld. "Het was ongelooflijk, net of we door een rivier heenreden", vond de drager van de puntentrui. Pieter Weening wilde het weer niet als excuus gebruiken. "Natuurlijk was het vervelend, maar meer ook niet."

Weening blijft ook na de ploegentijdrit de hoogst geklasseerde Nederlander, al zakt hij wel van de tiende naar de zestiende plaats. "Of ik al met een schuin oog naar het klassement kijk?", vroeg de Fries, die aan zijn eerste Giro bezig is. "Ach, het is nog veel te vroeg om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen."