Alternatieve Dance Parade gaat niet door

Redactie

Ook de alternatieve Dance Parade in Rotterdam gaat niet door. De organisator laat woensdag weten dat vanwege de hoge kosten van veiligheidsmaatregelen en de tegenvallende kaartverkoop het evenement wordt afgelast. De Dance Parade zou op 12 juni plaatsvinden in het Zuiderpark.

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb verbood vorig jaar na de rellen rond het strandfeest Sunset Grooves alle grote gratis dancefeesten in de Maasstad. Dit betekende dat de Dance Parade niet in zijn oorspronkelijke vorm kon terugkeren. De bonte stoet wagens met dj's en dansers in het centrum van Rotterdam trok jaarlijks zo'n vierhonderdduizend bezoekers.

De organisatie besloot de Dance Parade in een andere vorm door te laten gaan in het Zuiderpark. Hierbij zou entree moeten worden betaald. De kosten van de beveiliging zouden voor de organisatie zijn.

GroenLinks-raadslid Arno Bonte heeft Aboutaleb gevraagd om een reddingsplan te maken om de Dance Parade alsnog door te laten gaan. Hij vindt dat de burgemeester is doorgeschoten in het opvoeren van de veiligheidsmaatregelen en vindt het 'niet fair' om de kosten daarvan volledig bij de organisatie te leggen.