Timmer moet weg bij SC Heerenveen

Olga Kroeders

Henk Timmer moet na drie maanden SC Heerenveen alweer vertrekken. De 38-jarige doelman kwam in februari bij de Friezen binnen om het keepersprobleem te verhelpen. Kenny Steppe en Brian Vandenbussche kampten met blessures en zodoende hielp hij de Friese club uit de brand. Een verlenging van het contract zit er niet in voor de keeper. Dat meldt de club op zijn site.

"Vandenbussche en Steppe zijn twee uitstekende doelmannen. Als zij weer fit zijn hebben we Timmer niet meer nodig", zegt directeur Yme Kuiper. De club is Timmer erg dankbaar. "De omstandigheden waren niet ideaal, maar Henk heeft het uitstekend gedaan. Zijn routine en ervaring hebben de club erg geholpen. Hier zijn wij hem erg dankbaar voor."

Hij speelde dit seizoen negen competitieduels voor de Friezen. In die duels hield hij twee keer zijn doel schoon. Twintig keer moest hij de bal uit zijn net graaien. De voormalige international wist twee strafschoppen te pakken in zijn negen wedstrijden. Roda JC-verdediger Davy de Fauw en Sparta-aanvaller Joshua John wisten de sluitpost niet verschalken.

Henk Timmer moet weg bij SC Heerenveen
Henk Timmer moet weg bij SC Heerenveen (Foto: Novum)