Renault wil team rond Kubica bouwen

Peterselieman

Renault F1-baas Gerard Lopez wil er voor zorgen dat Robert Kubica geen reden meer heeft om naar een ander team te vertrekken. Hij probeert de Pool binnenboord te houden door te beloven het hele team om hem heen te gaan bouwen.

Kubica is de verrassing van het Formule 1-seizoen 2010. De Pool behaalde in de inferieure Renault al 44 punten, waardoor hij door journalisten al gelinkt wordt aan een overstap naar Ferrari in 2011. "Ik weet niet of Robert interesse heeft in een overstap naar Ferrari," zei Lopez die de Pool graag wil behouden. "Robert heeft hier een unieke kans om het team om zich heen op te bouwen. Weinig coureurs hebben het talent om dat te doen, en weinig teams geven een coureur daar de gelegenheid voor."

Lopez wil er alles aan doen om de juiste voorwaarden voor Kubica te scheppen. "Robert is nog jong. Hij heeft tijd zat. Als we hem een auto kunnen geven waarmee hij kan winnen, dan is er denk ik een grote kans dat hij blijft. Als Robert het gevoel heeft dat het team de juiste richting op gaat en aanspraak kan gaan maken op een wereldtitel, wat ook onze intentie is, dan heeft hij geen reden om het team te verlaten."