Gall: "Er zijn wel tranen gevloeid bij Veendam"

Peterselieman

BV Veendam kreeg woensdag van de rechter te horen dat de club failliet is. Trainer Joop Gall is van zijn stuk en reageert tegenover Voetbal International teneergeslagen op het trieste nieuws.

"Op dit moment ben ik nèt even aan het uitpuffen met de leden van mijn technische staf, in mijn kantoortje op het stadion," klonk de eerste reactie van Gall. "Het is mijn eerste moment voor mezelf, een moment dat het besef doordringt."

"Tot zojuist werd ik gewoon geleefd. Ik ben vijftien à twintig keer gebeld. Nu krijgen we heel even de tijd om privéspullen in dozen te pakken. De rest wordt allemaal geveild," liet de oefenmeester weten. Gall kreeg dinsdagavond het verzoek om de training te schrappen, omdat bewindvoerder Wim Entzinger een mededeling had.

De trainer vermoedde al dat er wat mis was bij aankomst op het stadion. Er stonden vijf veiligheidsmensen. "Iedereen, dus naast spelers ook receptionisten en andere medewerkers, werd bij elkaar gehaald in het spelershome. Daar is ons het nieuws verteld dat er collectief ontslag is aangevraagd voor alle medewerkers. Ik kan je zeggen dat er toen wel tranen zijn gevloeid."