Pothuizen mogelijk verder in de Topklasse

Olga Kroeders

Patrick Pothuizen moet bij NEC vertrekken. De verdediger heeft een aflopend contract en deze wordt niet verlengd. De 37-jarige speler speelde dit seizoen veel wedstrijden. Hij veroverde een basisplaats onder trainer Wiljan Vloet. Dat meldt De Gelderlander.

"Ik wilde zelf dolgraag blijven in Nijmegen. De keuze van de club is begrijpelijk, want op mijn posities zijn er genoeg alternatieven. Het afgelopen seizoen speelde ik in 29 competitiewedstrijden mee. Ik ben blij dat ik in mijn afscheidsseizoen van grote waarde ben geweest voor NEC", zegt Pothuizen.

De verdediger kwam twaalf seizoenen uit voor de Nijmegenaren. Hij maakte zijn debuut in 1994. Tussendoor kwam hij drieënhalf seizoen uit voor FC Twente en werd hij ook een competitiehelft gehuurd door Vitesse. In zijn gehele carrière kwam hij tot 412 competitiewedstrijden en scoorde 28 competitiedoelpunten.

Pothuizen geeft aan graag nog een jaar door te gaan op een lager niveau. "De Topklasse lijkt me wel wat. Er zijn twee clubs waar ik voor wil spelen. Dat zijn Achilles'29 en De Treffers. Binnenkort ga ik met die clubs om de tafel zitten."