Jordan: "Focus op Schumi is fout"

Peterselieman

Als Mercedes de ontwikkeling van de bolide van 2010 volledig op Michael Schumacher heeft gericht, dan is dat volgens Eddie Jordan een foute zet geweest. De Duitser zat er in de eerste vier races van het jaar niet goed bij, maar behaalde in Spanje een goede klassering, terwijl het voor teamgenoot Nico Rosberg precies andersom was.

Jordan liet Schumacher in 1991 op 22-jarige leeftijd debuteren in de Formule 1. Hij heeft de carrière van de Duitser altijd gevolgd en hoopt nu niet dat Ross Brawn dezelfde fout maakt als die hij bij Ferrari maakte. "Laat ik duidelijk zijn: in de tijd van Ross Brawn was Ferrari praktisch een team met één auto. Deze aanpak is fout. De eerste vier races maakten duidelijk wie in staat is om de nieuwe generatie rijders Sebastian Vettel en Lewis Hamilton bij te houden, namelijk Nico Rosberg," zo zei de Brit tegen TZ.

Rosberg stond in de eerste vier races in 2010 tweemaal op het podium, maar in Spanje was hij nergens te bekennen en nam Schumacher de honeurs waar. De zevenvoudig wereldkampioen kwam echter op meer dan een minuut van racewinnaar Mark Webber over de finishlijn. "Schumacher kan nu beter met de auto overweg, maar het gat naar Red Bull is wel veel groter geworden," zo besluit Jordan zijn relaas.