Velthuizen: "Mooie clubs hebben naar me geïnformeerd"

Niels (DerMeister)

Piet Velthuizen heeft even flink moeten slikken. De doelman van Vitesse viel af bij de voorselectie van Bert van Marwijk. Er is ook goed nieuws: de goalie zou in de belangstelling staan van enkele clubs uit binnen- en buitenland.

"Enkele mooie clubs hebben naar me geïnformeerd", vertelt Velthuizen aan NUsport. De 23-jarige doelman keept voor het vijfde seizoen bij Vitesse en een vertrek komt steeds dichterbij. "Ik las dat ik in beeld ben bij Atalanta Bergamo, maar ik heb nog nooit iets van die club gehoord. Ik heb nog met niemand gesproken, dus ik juich niet te vroeg. Juichen doe ik pas wanneer iets concreet wordt", klinkt het verstandig van de Gelderse keeper.

Dinsdag kreeg Velthuizen uitleg van bondscoach Bert van Marwijk waarom hij niet naar het WK gaat: "Op dit moment heb ik gekozen voor een combinatie van vorm, talent en ervaring. Die afweging viel voor Piet negatief uit", legt de bondscoach uit. Toekomst is er echter nog zeker: "Piet is een talentvolle, jonge doelman die al langer bij ons in beeld is en dat zeker ook zal blijven."