McLaren: "Verbod op F-duct teleurstellend"

Peterselieman

Het Formule 1-team van McLaren is teleurgesteld dat de F-duct volgend jaar uit de Formule 1 verbannen wordt. De Britse renstal kwam afgelopen winter met de vondst om de snelheid op het rechte stuk te verhogen, zodat inhalen vergemakkelijkt wordt.

"We zijn trots op degenen die de F-duct bedacht hebben en vergeleken met andere zaken zijn de kosten laag. Daarnaast zijn er meer redenen waarom het goed is voor de sport," zei McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. "Er zijn geen hoge kosten aan verbonden, maar slechts wat inventiviteit. Persoonlijk vind ik het (verbod, red.) jammer, maar we blijven het systeem verder ontwikkelen. En dit jaar werken er vele teams hard op dit gebied."

Ondanks dat Whitmarsh het teleurstellend vindt dat het systeem vanaf volgend jaar verboden wordt is hij blij met de manier waarop de beslissing in de Formula One Teams' Association tot stand is gekomen. "In het verleden had je in de Formule 1 veto-rechten waarmee je elke verandering tegen kon houden, waarmee één team een technologische verandering tegen kon houden. Dat was handig om je eigen technologie te verdedigen, maar maakte het lastig voor de sport om zich te ontwikkelen en de uitdagingen die er lagen aan te gaan," zei de Brit die blij is dat er met meerderheid gestemd kan worden, hoewel dat voor een team zo nu en dan ook negatief uit kan pakken.