Kritiek Villadelprat op rijstijl Hamilton

Peterselieman

De rijstijl van McLaren-coureur Lewis Hamilton blijft de gemoederen bezig houden. Volgens Epsilon Euskadi-eigenaar Joan Villadelprat is de uitvalbeurt van de Brit tijdens de Grand Prix van Spanje te wijten zijn agressieve manier van rijden.

"Hamilton is een van de beste drie coureurs in het huidige veld, samen met Vettel en Alonso. Maar hij moet leren rust te bewaren om zijn volledige potentieel te kunnen benutten," zei Villadelprat tegen Motorsport Total. Hoewel McLaren de oorzaak van de kapotte velg van Hamilton nog onderzoekt denkt de Spanjaard deze al te weten, omdat de Brit in zijn carrière al meer bandenproblemen heeft gehad dan veel van zijn collega's ooit zullen hebben.

"De statistieken wijzen uit dat hij met zijn agressieve rijstijl bovengemiddeld veel van het rubber vergt. De banden moeten het dit seizoen zo’n vijftig ronden uithouden, dus dan is het niet vreemd dat Hamilton relatief veel moeite heeft met zijn banden," zei Villadelprat die vanaf volgend jaar zelf met zijn renstal in de Formule 1 uit wil komen.