Velg veroorzaakte crash Hamilton

Peterselieman

Niet de band, maar een kapotte velg heeft er voor gezorgd dat Lewis Hamilton afgelopen weekend in de Grand Prix van Spanje de finishvlag niet zag. De Britse Formule 1-coureur lag op de tweede plaats toen het noodlot twee ronden voor het einde toesloeg en hij zijn McLaren in de bandenstapels moest parkeren.

Teambaas Martin Whitmarsh gelastte een snel onderzoek naar de oorzaak van de uitvalbeurt, waarbij hij al meldde dat het mogelijk niet de band was die het defect veroorzaakte. "Zoals we al dachten was de lekke band niet de oorzaak van de uitvalbeurt, maar het gevolg van een ander probleem."

McLaren onderzoekt nu waarom de velg het begeven heeft. "Dat kan veroorzaakt zijn door vuiligheid op de baan of doordat de wielmoer niet voldoende is vastgedraaid, zodat er ruimte voor beweging is ontstaan. Het is in ieder geval duidelijk dat het oorspronkelijke probleem in de velg zat, waarschijnlijk door een menselijke fout ergens in het proces, en dat daardoor de band is geklapt en Hamilton is uitgevallen."