Kluivert ziet kansen voor Oranje

Olga Kroeders

Patrick Kluivert gelooft dat het Nederlands elftal bij het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika ver kan komen. Volgens de oud-international heeft de selectie van Oranje veel kwaliteit en is de honger naar succes groot.

"Het zou geweldig zijn, als ze de finale halen'', zegt de voormalige Ajacied in een interview op de website van wereldvoetbalbond FIFA. "Nederland heeft een goede ploeg. Als de conditie goed is, moeten ze ver kunnen komen. Het is ook een heel jong team. Het gebrek aan ervaring kan op beslissende momenten een rol spelen, maar er is veel kwaliteit en ze willen heel graag."

Kluivert ziet Argentinië als een van de grote favorieten, als het team wordt gebouwd rond Lionel Messi. "Messi is een fenomeen. Als ik naast hem had gespeeld, had ik zoveel meer doelpunten gemaakt. Maar het zal er vooral van afhangen of iedereen fit is en blessurevrij blijft. Dat zal straks het verschil maken.''

Kluivert geniet van zijn leven buiten het veld en heeft er geen spijt van dat hij zich op een loopbaan als trainer is gaan concentreren. "Ik ben blij met mijn carrière en wat ik heb bereikt. Het had frustrerend geweest als ik was blijven spelen omdat ik mijn niveau uit het verleden niet meer kon halen. Ik ben blij dat ik nu aan een nieuw hoofdstuk ben begonnen. Ik heb nu mijn diploma. Het is nog even afwachten wat ik verder ga doen."