Flexibiliteit belangrijk in kwalificatie Monaco

Peterselieman

Flexibiliteit is volgens de teambazen het sleutelwoord in de kwalificatie in Monaco komende zaterdag. De teams vrezen dat de kwalificatie op het korte, bochtige en smalle circuit lastig gaat worden, omdat 24 rijders tegelijk een tijd willen gaan rijden.

Voor de gevestigde teams is het zaak om Q1 ongeschonden door te komen. Makkelijk zal dit niet zijn, omdat er vaak andere coureurs in de weg rijden. Eén van de mogelijkheden is volgens Red Bull-teambaas Christian Horner om bijna de volledige 20 minuten op de baan te zijn. "Dat is een manier om het te doen, of je kun in een gat komen terwijl de anderen pitten. Flexibiliteit is hetgeen dat telt. Q1 zal het ergst zijn. Het is gewoon proberen om een redelijk vrije ronde in Q1 te rijden om zo door te gaan. Het ergste is als je iedere ronde door Rascasse komt en er een rij van vijf auto's is. Het is zoeken naar een gat en je hebt maar één ronde nodig."

In Spanje lagen er plannen klaar om de kwalificatie in Monaco op te splitsen in twee gelijke groepen, maar de kleinere teams stemden er niet mee in omdat ze zo een kans om voor een verrassing te zorgen kleiner zagen worden.