Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 19

Niels (DerMeister)

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Wigan Athletic ging zondag met 8-0 onderuit bij Chelsea, dat zich hiermee kampioen van Engeland kroonde. Bij Wigan speelde Mario Melchiot de gehele wedstrijd mee. Hull City, dat al gedegradeerd was, speelde de laatste wedstrijd van het seizoen met 0-0 gelijk tegen Liverpool. Bij Hull startte de Nederlanders George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink in de basis. 

In de Britse League two stond Benjamin van den Broek in de basis bij Shrewsbury Town in de uitwedstrijd tegen Porte Vale. De wedstrijd eindigde in 1-1. Shrewsbury staat twaalfde in de stand met 63 punten uit 46 wedstrijden.

Celtic sloot het seizoen af met een 1-2 uitzege bij Hearts. Robbie Keane en Zheng Zhi scoorden namense de nummer twee van de ranglijst waar Edson Braafheid de gehele wedstrijd meespeelde. Celtic eindigde achter stadsgenoot en aartsrivaal Glasgow Rangers als tweede.

Austria Wien heeft met 0-1 gewonnen van Red Bull Salzburg. Het team van Barry Opdam blijft, ondanks het verlies, wel op de eerste plek staan. Opdam speelde de hele wedstrijd mee. Twee weken terug was de voorsprong van Salzburg op de concurrentie nog zeven punten, maar dankzij twee nederlagen op rij is deze flink geslonken. Komende donderdag kan de ploeg van Huub Stevens het kampioenschap alsnog binnenhalen tegen Sturm Graz.

Hapoel Tel Aviv heeft de koppositie in de Israelische competitie weer uit handen gegeven. De ploeg speelde de derby tegen Maccabi Tel Aviv met 0-0 gelijk en zag Maccabi Haifa winnen. Daardoor gaat laatstgenoemde club met twee punten voorsprong de laatste speelronde in. Daniel de Ridder begon in de basis bij Hapoel Tel Aviv, maar werd kort voor tijd naar de kant gehaald.

Malmö FF heeft afgelopen zaterdag het thuisduel tegen Atvidaberg met 3-1 weten te winnen. Oud-FC Utrechtspeler Rick Kruys viel een kwartier voor tijd in en pakte daarmee zijn eerste minuten van het lopende seizoen. Dankzij de overwinning blijft Malmö op een keurige tweede plaats staan. De voorsprong op nummer drie Örebro SK bedraagt inmiddels al zes punten. Helsingborgs IF gaat nog altijd op kop, met één punt voorsprong op Malmö. Tevens heeft de koploper nog een duel tegoed.

Alexander Prent verging het afgelopen weekend minder. Hij verloor met zijn ploeg Halmstads BK het thuisduel van Hacken BK. Na twee minuten stond er al een 1-1 stand op het scorebord. Na een kwartier spelen werd het 1-2 voor Häcken en dit was tevens ook de eindstand. Prent viel een kwartier voor tijd in. Halmstads zakte na het verlies naar een elfde plaats.

Afgelopen donderdag was Tim Janssen uitstekend op dreef voor zijn ploeg Esbjerg FB. In het thuisduel met Silkeborg, dat met 4-0 werd gewonnen, scoorde de Nederlander maar liefst driemaal. Na een kwartier spelen had Janssen al twee doelpunten gemaakt. Zijn derde doelpunt viel na ruim een uur spelen. Zondag verging het Esbjerg, met opnieuw Janssen de hele wedstrijd in het veld, minder goed. Uit bij SønderjyskE werd met 1-0 verloren en daardoor staat Esbjerg, met nog één ronde te gaan, op een vierde plaats.

Esbjerg staat op gelijke hoogte met Brøndby IF. Brøndby won afgelopen weekend met 2-0 van Aalborg en behoudt daardoor de derde plaats, die rechtgeeft op het spelen van Europees voetbal. Remco van der Schaaf speelde de volle negentig minuten mee bij Brøndby. Brøndby en Esbjerg hebben evenveel punten en ook het doelsaldo is hetzelfde.