Van der Gaag mag toch bij Marítimo blijven

Olga Kroeders

Mitchell van der Gaag mag toch bij Marítimo Funchal blijven. Hij kreeg een paar weken geleden te horen dat hij mocht vertrekken aan het einde van het seizoen, maar de ploeg haalde alsnog Europees voetbal. Voorzitter Carlos Pereira ontkent nu tegen het Portugese A Bola dat hij gezegd heeft dat Van der Gaag moest vertrekken.

In de laatste paar weken wist Marítimo nog van plaats naar negen naar de vijfde plek te stijgen. Hierdoor speelt de ploeg volgend seizoen in de Europa League. De voorzitter lijkt nu spijt te hebben van zijn beslissing. Hij wil binnenkort met de Nederlander praten over contractverlenging.

Van der Gaag speelde zelf vijf seizoenen voor de club van Madeira. Voordat hij hoofdtrainer werd was hij eerst trainer bij het jeugdteam van Marítimo. In september volgde hij de naar Sporting vertrekkende Carlos Carvalhal op. Op dat moment stond de club nog twaalfde. In de laatste wedstrijd won de ploeg van concurrent Vitória Guimarães. Het resultaat was de vijfde stek en Europa League voetbal.