Ribéry moet tot 18 mei wachten

Olga Kroeders

Frank Ribéry hoort vier dagen voor de Champions League finale of hij mag spelen. De aanvallende middenvelder van kampioen Bayern München moet tot 18 mei wachten. Hij werd in de eerste halve finale wedstrijd tegen Olympique Lyon bestraft met een rode kaart. De UEFA gaf hem een schorsing van drie duels en die vecht hij nu aan bij het internationale sporttribunaal CAS.

De 27-jarige Franse speler ging in de wedstrijd tegen Lyon hard door op de enkel van Lisandro Lopez. Bayern-trainer Louis van Gaal ging er vanuit dat de UEFA een milde straf zou geven, maar dit was niet het geval. "Het was een overtreding, maar ook weer niet een hele zware. Het was een lichte rode kaart", zei Van Gaal na afloop van de wedstrijd.

Lisandro Lopez vond het zelf ook wel meevallen. "Ik was sneller bij de bal en daardoor kwam Ribéry te laat. Volgens mij had hij niet de intentie om mij te blesseren", zegt Lopez. Bayern hoopte na de uitspraken van de Lyon-aanvaller dat de UEFA licht zou straffen. Het mocht niet baten en de club uit Beieren stapte hierdoor naar het sporttribunaal CAS.