[Giro] Mollema kijkt uit naar de bergen

Sjors (Sj0rSz)

Bauke Mollema werd vandaag 46e in de proloog van de Giro d'Italia. De kopman van Rabobank keek met een tevreden gevoel terug op de eerste kilometers in de Italiaanse wielerronde, die morgen en overmorgen ook nog door Nederland rijdt.

"Het liep redelijk, ik ben wel tevreden. Straks in Italië is het meer m'n terrein. Ik ben vooral blij dat we het vandaag in de breedte goed gedaan hebben," keek Mollema op zijn proloog terug. De renner was voor aanvang van de rit wel zenuwachtig. "Ik was nerveus, zo vaak komt het niet voor dat ik zo laat tussen de grote renners van start ga."

"In het begin heb ik wat ingehouden, maar de laatste drie kilometers heb ik alles gegeven. Ja, het publiek was ook fantastisch. Nog nooit heb ik mijn naam zo vaak gehoord. Je oren doen er pijn van, maar je fiets wel in een roes."

Mollema keek in elk geval uit naar de bergritten in de Italiaanse wielerronde. "Over een week is de eerste aankomst bergop. Ik hoop dan al wat te laten zien. Tot die tijd is het sparen en zo weinig mogelijk tijd verliezen."