Breukink: "Combinatie Giro-Tour onmogelijk"

Sjors (Sj0rSz)

Denis Menchov en Robert Gesink zouden nooit aan de start van de Giro d'Italia, die vanmiddag is begonnen, verschijnen. Dit heeft de ploegleider van Rabobank, Erik Breukink, vandaag laten weten. Volgens hem focussen beide kopmannen zich op de Tour de France.

"Denis gaf direct aan dit jaar vol voor de Tour te willen gaan en vorig jaar is al gebleken dat twee van dit soort rondes op een dergelijk hoog niveau zo goed als onmogelijk is. Om dezelfde reden start Robert Gesink hier niet," lichtte Breukink toe. "Wij willen onze sterkste mannen echt in de Tour hebben. Met een frisse lege kop."

Breukink verwacht in de Giro d'Italia veel van kopman Bauke Mollema, maar wilde hem het predikaat kopman eigenlijk niet geven. "Wij eisen van hem geen leidende rol en geen hoge klassering. Hij heeft wel een vrije en beschermde rol. Maar dat geldt ook voor Pieter Weening. Ik denk dat beiden daar goed mee om kunnen gaan." Breukink verwacht dat later in de Giro Mollema zich vooraan laat zien. “Als hij gezond blijft, zal hij in de bergritten zijn gezicht wel laten zien."