[Video] Amstel: "Verdwaald ballenmeisje is leermoment"

Sjors (Sj0rSz)

De 23-jarige Christel werd donderdagavond, tijdens de tweede bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax (1-4), in één klap het bekendste ballenmeisje van Nederland. Op datzelfde moment lagen er twee ballen in het veld en was Siem de Jong op weg om voor de Amsterdammers te scoren.

"Ik stond al de hele wedstrijd langs de kant, klaar om in actie te komen," liet het verdwaalde ballenmeisje in een reactie weten. "Opeens gooit een supporter een bal in het veld,dus ik spring over die reclameborden. Ik hoorde geschreeuw achter me, het was chaos. Ik vatte het maar op als: 'je moet die bal gaan halen'. Maar toen ik een voet in het veld zette wist ik het eigenlijk al."

Het idee van de ballenmeisjes was afkomstig van hoofdsponsor Amstel. "Dat is inderdaad door een man van onze marketingafdeling bedacht," liet Norbert Cappetti, woordvoerder van de bierbrouwer, weten. "Als hoofdsponsor hebben wij het recht om de ballenjongens aan te leveren. Via een promotiebureau kwamen wij uit bij deze zestien goed getrainde dames, die allen cheerleader zijn."

Daarnaast gaf Cappetti ook toe dat niet bekend was of de betreffende dames ook kennis van voetbal hadden. "En dat foutje is misschien wel een leermomentje, ja."