[NHL Playoffs] Flyers nog niet uitgeschakeld

Denny (nyny83)

De Philadelphia Flyers hebben thuis met een 5-4 overwinning in overtime de serie tegen de Boston Bruins levend gehouden. De Bruins staan nog altijd met 3-1 voor en krijgen nu thuis de kans om het af te maken. Maker van de winnende treffer in overtime was de pas van een voetoperatie teruggekeerde Simon Gagne. 

De Bruins kwamen in de eerste periode na een kwartier spelen op voorsprong door toedoen van veteraan en ex-Flyer Mark Recchi. Vier minuten later maakte Danny Briere echter weer gelijk. Verdediger Chris Pronger bracht de Flyers in de tweede periode op een 2-1 voorsprong met een hard afstandsschot, waarna Claude Giroux van dichtbij een puck die goalie Tuukka Rask niet onder controle kreeg binnen kon tikken. Michael Ryder bracht de Bruins echter snel weer in de wedstrijd met een lucky goal. Ryder schoot naast, maar de puck stuiterde van de boarding af tegen goalie Brian Boucher aan en verdween het doel in. 

Milan Lucic maakte in de derde periode in de powerplay gelijk van dichtbij, maar toen Ville Leino ruim vijf minuten voor tijd de 4-3 scoorde voor de Flyers leek de wedstrijd voorbij. Recchi dacht daar anders over en maakte dertig seconden voor tijd, toen goalie Rask het doel had verlaten voor een extra aanvaller, de gelijkmaker. 

Een overtime periode was dus nodig om beslissing te brengen. Net als eigenlijk de hele wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op en kregen beide ploegen flinke kansen. De Flyers bleken dit keer de gelukkigsten en scoorden de winnende treffer via Gagne. De winger veranderde een harde pass van verdediger Matt Carle, die maar liefst vier assists gaf, van richting langs goalie Rask.