Resident Evil 5-maker voelde zich geïntimideerd

Redactie

Jun Takeuchi, hoofdontwikkelaar bij Capcom, voelde zich geïntimideerd door de enorme druk die het maken van Resident Evil 5 met zich meebracht. In een interview met Xbox World 360 Magazine geeft hij aan hoe moeilijk het was om een vervolg op het veelgeprezen Resident Evil 4 te maken.

"De druk was enorm omdat we een vervolg op deze fantastische game van Shinji Mikami [bedenker van Resident Evil 4] moesten maken. Ondanks dit geweldige startpunt wilden we er toch ook onze eigen stempel op drukken", aldus Takeuchi. "Ik voelde de ziel van Mikami-san als een grote druk."

De eigen stempel van Jun Takeuchi kwam in de vorm van een tweespelermodus die volledig in de singleplayer-modus is geïntegreerd. De reacties op Resident Evil 5 waren bijzonder uiteenlopend en varieerden van zeer positief tot zeer negatief.

Takeuchi wil in ieder geval helemaal niets meer met de Resident Evil-serie te maken hebben. "Ik ga voor geen goud aan 'Resident Evil 6' werken. Er moeten minstens twee Olympische Spelen voorbij zijn gegaan voordat ik me weer met deze serie ga bemoeien."

Resident Evil 5-maker voelde zich geïntimideerd