Klien: "Perfecte dag"

Peterselieman

Christian Klien is terug in de Formule 1. De Oostenrijker stapte vandaag in bij HRT in de eerste vrije trainging voor de Grand Prix van Spanje en bewees meteen zijn snelheid door meteen een halve seconde sneller te zijn dan vaste rijder Bruno Senna.

"Het was wat opwindend vandaag omdat ik pas tien minuten voor de eerste vrije training mijn superlicentie kreeg," zei Klien. "Gelukkig was alles goed geprepareerd en kreeg ik toestemming om in de auto te stappen. Ik had 90 fantastische minuten in de auto. Het was de eerste keer in de auto sinds januari vorig jaar, het voelde meteen goed en het was een goede ervaring om weer eens tijdens een raceweekend te rijden."

"Ik kon meteen de limiet van de auto opzoeken en zette constante rondetijden neer, iets wat de engineers moet helpen. Alles werkte prima en we hadden geen technische problemen. Daarom ben ik blij met de eerste sessie en blij om bij het HRT F1-team te zijn. Ik heb belangrijke feedback kunnen geven om de set-up te verbeteren en mijn ervaring met een topteam zal hun helpen. Het is nooit makkelijk om voor een jong team met een nieuwe auto."