Glock: "Kan niet tevreden zijn"

Peterselieman

Timo Glock beleeft dit jaar geen goede seizoensstart in de Formule 1 met Virgin Racing. De Duitser heeft de finish met de VR-01 nog niet gezien en is hier niet tevreden over. Toch ziet hij licht aan het einde van de tunnel.

"Als ik eerlijk ben, kan ik niet tevreden zijn. Dat ik na vier races de finish nog niet gezien heb en we laatste staan in het constructeurskampioenschap, is niet wat ik had verwacht," zei Glock tegen Auto Bild. "Gelukkig zie ik wel vooruitgang. Dat is het belangrijkste. Ik heb vanaf het begin gezegd dat we tijd nodig hebben, omdat het voor een nieuw team heel moeilijk is competitief te zijn," zei de Duitser die verwacht dat de betrouwbaarheid nu beter zal worden. "Nu wil ik de finish zien. Ook moeten we zo snel mogelijk het gat met de rest dichten."

Glock koos afgelopen winter voor Virgin, ondanks dat hij aanbiedingen van andere teams, waaronder Renault, op zak had. "Er waren veel vraagtekens bij een aantal gevestigde teams. Ik wilde niet het risico lopen ineens zonder stoeltje te zitten. Het is zwaarder dan ik dacht. Toch sta ik achter mijn beslissing," zei de Duitser die een rol als testrijder niet zag zitten.

Bij Virgin kreeg Glock een rol die hij nog niet eerder bekleed heeft. "Als teamleider is het mijn taak het team vooruit te brengen. Soms doe ik dat met positieve woorden, soms met opbouwende kritiek. Aan motivatie is in ieder geval geen gebrek."