[NHL playoffs] Red Wings vernederen Sharks

Denny (nyny83)

De Detroit Red Wings stonden voorafgaand aan deze wedstrijd met 3-0 achter in de best of seven-serie, maar waren niet van plan om de laatste wedstrijd cadeau te geven. Na vijf goals in de eerste periode werd het uiteindelijk 7-1 voor de Red Wings. Johan Franzen scoorde maar liefst viermaal en gaf ook nog twee assists. 

Franzen scoorde in de eerste periode een zogeheten 'natural hattrick', drie goals achter elkaar zonder tussenliggende goals. Bovendien waren zijn zes punten in één playoffwedstrijd een record. Norm Ullman en Red Wings-legende Steve Yzerman kwamen tot vijf punten in één playoffwedstrijd. "Je wilt niet met 4-0 uit de playoffs verdwijnen, je wilt je fans laten zien dat we nog kunnen winnen. Nu moeten we zorgen dat we de volgende ook winnen", aldus de 30-jarige Zweed. 

De wedstrijd was na de eerste periode al gespeeld, want de Red Wings kwamen 5-0 voor. De Sharks kregen wel wat kansjes maar wisten deze niet af te maken, terwijl aan de andere kant alles erin vloog. Todd Bertuzzi maakte de openingsgoal doordat Johan Franzen tegen zijn schaats aanschoot en de puck ietwat gelukkig in het Sharks-doel belandde. Vervolgens begon de Franzen-show met drie goals op rij, waarna Valtteri Filppula ruim een minuut voor het einde van de periode alle hoop op een overwinning van de Sharks wegnam door de 5-0 te maken. 

In de tweede periode gingen de Red Wings vrolijk door waar ze mee bezig waarde. Brian Rafalski scoorde in de powerplay met een hard afstandsschot. Pas een minuut voor het einde van de periode deden de Sharks via een goal uit een hard schot van Dany Heatley in de powerplay iets terug, maar dit zorgde bij de Sharks nauwelijks voor blije gezichten. 

In de derde periode namen de frustraties de overhand en ontstonden er enkele opstootjes. Joe Thornton liet zich gaan en werd de rest van de wedstrijd geschorst en gaf daarmee een vier minuten durende powerplay voor de Red Wings weg. Aan het einde van deze powerplay wisten de Wings de 7-1 te scoren via wie anders dan Franzen. Later ontstonden nog opstootjes waar Scott Nichol, Ryane Clowe en Douglas Murray bij betrokken waren maar de eindstand veranderde niet meer. 

Sharks-coach Todd McLellan was vanzelfsprekend zwaar ontevreden. "We moeten ons kapotschamen, we zijn allemaal erg teleurgesteld. We wisten dat de Red Wings er vol voor zouden gaan en waren alsnog niet voorbereid. We zeiden alle goede dingen voorafgaand aan de wedstrijd, maar er is nog een groot verschil tussen iets zeggen en het laten zien op het ijs." Red Wings-coach Mike Babcock was uiteraard een stuk vrolijker. "We waren er klaar voor vanavond en alles wat we schoten leek erin te gaan. We hebben nog een kans, en daar ging het vanavond om."