Uitslagen play-offs promotie/degradatie

Rauzer

Go Ahead Eagles heeft thuis met 2-0 gewonnen van sc Cambuur. Een eigen doelpunt van Van Boxel  in de 27e minuut en de rode kaart van De Visscher in de 41e minuut leidde de nederlaag voor Cambuur in. Na rust verdubbelde Colak de score. Cambuur probeerde de aansluitingstreffer nog wel te maken met twee wissels, maar dat mocht niet baten.

Willem II heeft met moeite gewonnen op bezoek bij FC Eindhoven. De thuisclub kwam al na twee minuten op voorsprong via Kantelberg. Pas in de 70e minuut maakte Nijland namens Willem II gelijk, tien minuten later gevolgd door de winnende treffer van Swinkels. Hij passeerde daarbij zijn eigen broer die het doel van FC Eindhoven verdedigde.

FC Zwolle is de play-offs slecht begonnen. De ploeg uit Overijssel nam het thuis op tegen Excelsior, die met een 0-1 overwinning de provinciehoofdstad weer verliet. Het enige doelpunt kwam op naam van Fernandez, hij wist in de tiende minuut te scoren.

Helmond Sport heeft thuis met 2-1 van Sparta gewonnen. De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Veldmate zette Helmond Sport in de 62e minuut op voorsprong, Falkenburg maakte in de 75e minuut gelijk. Drie minuten later stond Helmond Sport echter al weer voor, Lettinga wist de 2-1 te maken. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Go Ahead Eagles SC Cambuur 2-0
FC Eindhoven Willem II 1-2
FC Zwolle Excelsior 0-1
Helmond Sport Sparta Rotterdam 2-1

Aanstaande zondag zijn de returns. De winnaars gaan door naar de finaleronde die op 13 en 16 mei gespeeld gaan worden.