De Jong: "Na de 2-0 was het gedaan"

Sjors (Sj0rSz)

Siem de Jong was gisteravond, in de gewonnen bekerfinale tegen Feyenoord (1-4), twee keer trefzeker. In de eerste bekerfinale trof de jonge aanvaller ook al twee keer doel. Toch gaan de gedachten van de Ajacied nog niet uit naar het WK voetbal, dat in juni van start gaat.

"Ik ga met Jong Oranje naar Portugal en ik zie wel wat er gebeurt," liet De Jong na afloop van het duel met de Rotterdammers weten. Leuk detail is dat hij in de strijd om de Johan Cruijff-schaal tegen zijn broer Luuk (FC Twente) zal spelen.

Daarnaast analyseerde De Jong ook de wedstrijd tegen Feyenooord. "Na vier minuten weet je dat je heel dicht bij de beker bent. Na de 0-2 was het helemaal gedaan. Ik had er nog wel meer kunnen maken, maar als je 1-3 voorstaan gaan spelers toch wat meer voor eigen succes."

Ook Luis Suárez, aanvoerder van Ajax, was een tevreden man. "Het snelle doelpunt was beslissend. Wij wilden vooral geen tegendoelpunt in de eerste minuten en scoorden zelf, perfect."

"Dan wordt het voor Feyenoord heel moeilijk. Het was voor ons even moeilijk na het missen van de titel, maar dat we dit gewonnen hebben is heel belangrijk voor onze groep."