Doden en gewonden bij schietpartij VS

Redactie

Bij een schietpartij in Hawaiian Gardens, in de Amerikaanse staat Californië, zijn donderdag twee doden gevallen. Drie andere personen, onder wie de schutter, raakten gewond. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De dader was volgens de politie radeloos nadat zijn relatie verbroken was. Hij schoot met zijn geweer op de deur van het huis van zijn ex-vriendin om binnen te komen. Eenmaal binnen schoot hij de vader en moeder van het meisje neer. De man ging daarna naar de eerste verdieping van het huis waar hij zijn ex-vriendin en haar 14-jarige broertje doodschoot. Zes andere personen die ook in het huis waren konden ontkomen aan de kogelregen.

Een agent hoorde de geweerschoten en trof de man buiten het huis aan. Nadat de schutter zijn geweer op de agent richtte, schoot de agent de man neer. Hij trof hem onder meer in het hoofd. De ernst van de verwondingen van de dader is onbekend.

Volgens de agent is een grotere ramp voorkomen. De dader had een jerrycan benzine bij zich, waarmee hij ogenschijnlijk het huis in brand wilde steken.