Ferrari haalt streepjescode van bolides

Peterselieman

Ferrari heeft per direct de streepjescode van haar Formule 1-bolides verwijderd. Vorige week ontstond er ophef over omdat de code in verband werd gebracht met het sigarettenmerk Marlboro dat Ferrari sponsort.

Ferrari verwierp de claims van artsen dat de streepjescode leek op een pakje sigaretten. Het Italiaanse merk stelde dat het zelfstandig voor dit ontwerp gekozen had en niet dit in opdracht van fabrikant Phillip Morris heeft gedaan. Hier tegen spreekt dat het Ducati-team in de MotoGP met een identieke code rondrijdt en ook door Marlboro gesponsord wordt.

Ondanks het standpunt dat er niets aan de hand is heeft Ferrari vandaag toch de streepjescode van de bolides gehaald. "Samen met Phillip Morris International hebben we besloten de livery aan te passen beginnend bij de Grand Prix van Barcelona," zo luidt een verklaring. "De beslissing is genomen om alle speculatie over de zogenaamde streepjescode, welke nooit de bedoeling had naar een tabaksmerk, weg te halen. Door dit te doen willen we een eind maken aan het idote verhaal en ons richten op belangrijker zaken in plaats van zulke beschuldigingen die nergens op gebaseerd zijn."