Cel en tbs geëist voor doden 8-jarig meisje

Redactie

Tegen een 49-jarige man is donderdag achttien jaar cel en tbs geëist voor het doden van het 8-jarige meisje Semiha Metin. De officier van justitie in Zwolle acht de man, Geert B., schuldig aan doodslag op het kind. Dat sprake zou zijn van moord kan de officier niet bewijzen.

Het slachtoffertje werd op 14 februari 1991 seksueel misbruikt en gewurgd met een nachthemd toen ze alleen thuis was in haar ouderlijke woning in Deventer. Volgens de huidige wetgeving zou het misbruik worden aangemerkt als verkrachting, maar volgens de wetgeving van destijds is sprake van ontucht. De ontuchtige handelingen zijn inmiddels verjaard en zijn B. daarom niet ten laste gelegd.

Wel beschuldigt het Openbaar Ministerie hem van ontucht met en verkrachting van twee andere meisjes en het vervaardigen en bezitten van ruim achttienduizend kinderpornografische afbeeldingen.

B. werd in juni vorig jaar aangehouden op verdenking van misbruik van een toen 3-jarig meisje uit Enschede. Zijn DNA bleek overeen te komen met de moordzaak uit 1991.

Eerder stond een medeverdachte van B. al voor de rechter, een vrouw uit Enschede. Zij werd eveneens verdacht van misbruik van het 3-jarige kind, haar kleindochter. De rechtbank sprak de vrouw in december vorig jaar echter vrij.

De rechtbank in Zwolle doet over twee weken uitspraak in de zaak tegen B.