Cel en tbs voor keel dichtknijpen jonge vrouw

Redactie

Een man is donderdag veroordeeld tot zes jaar cel en tbs voor poging tot doodslag en vrijheidsbeneming van een jonge vrouw. De man trok de vrouw volgens de rechtbank in Zwolle in de nacht van 19 oktober in Lettele van haar fiets. Ze kwam van een uitgaansgelegenheid en was op weg naar huis.

Hij zei dat hij haar wilde vermoorden en kneep haar keel dicht, waardoor zij buiten bewustzijn raakte. Nadat de vrouw bewusteloos was geraakt, liet hij haar achter. De man ontkent, maar de rechtbank acht zijn schuld bewezen op basis van onder meer een bandenspoor en een schoenenspoor.

Uit een navigatiesysteem blijkt daarnaast dat de man in de buurt is geweest rond de tijd dat de vrouw is aangevallen. Ook voldoet het uiterlijk van de man op onderdelen aan de beschrijving van de dader. De man heeft geen sluitend alibi.

Psychiatrisch en psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Vanwege de grote kans op herhaling is door de deskundigen geadviseerd de man te laten behandelen.

Hij moet tevens 2590 euro aan het slachtoffer betalen.