Cech: "Chelsea anders na Hiddink"

Peterselieman

Chelsea kan komend weekend kampioen worden in de Engelse Premier League. Ook kan de Londense ploeg nog de FA Cup winnen. Keeper Petr Cech roemt de stabiliteit die het elftal dit jaar uitstraalt. Volgens de Tsjech is dat een gevolg van de komst van Guus Hiddink vorig jaar en diens opvolger Carlo Ancelotti nu.

Chelsea heeft dit jaar de titel met name te danken aan het winnen van de onderlinge confrontaties met de topploegen. Zo won de Londense club afgelopen zondag op Anfield Road van Liverpool en een maand eerder op Old Trafford bij Manchester United. Vorig jaar kwamen The Blues niet verder dan alleen een zege bij Arsenal.

"Toch is dat niet het voornaamste verschil. Doorslaggevend is dat we nooit meer twee keer achter elkaar verliezen. We realiseren ons dat we een nederlaag meteen in de volgende wedstrijd moeten rechtzetten. Dat hebben we ook steeds gedaan," zei Cech. "Toch is het ook belangrijk dat we daarnaast sterker waren in de onderlinge confrontaties met de andere topteams. Vorig jaar gaven we de punten weg aan onze rivalen. Dat veranderde eigenlijk pas met de komst van een andere trainer, Guus Hiddink."

In de Premier League is nog één speelronde te gaan. Komende zondag verdedigt Chelsea een voorsprong van één punt op United. Winst tegen Wigan Athletic is voldoende voor de titel, terwijl rivaal Manchester United zal spelen tegen Stoke City. "Als iemand ons voor het seizoen had voorgehouden dat een zege in de laatste wedstrijd thuis tegen Wigan voldoende zou zijn voor het kampioenschap hadden we allemaal getekend. We weten wat ons te doen staat. Dit mogen we niet meer weggeven."

Welke club pakt volgens jou de titel in de Premier League? Stem hier!